Pakhuisgalerie

In de foyer van Theater Het Pakhuis is er elke 8 weken een nieuwe expositie te zien. Deze exposities worden verzorgd door Wim Zwijsen.

Over de huidige expositie is ‘50 jaar Travestie & Transseksualiteit’

Stichting Queer Art Productions te Hoorn brengt in de PRIDE maand juni 2022 (met een vervolg in oktober 2022) een hommage aan de QUEER gemeenschap. Zij organiseert daartoe het festival 50 jaar travestie & transseksualiteit.

Om precies te zijn, op 4 februari 1970, werd de werkgroep T&T (Travestie & Transseksualiteit), als werkgroep van de NVSH (Nederlandse Vereniging voor Seksuele Hervorming) opgericht. Helaas, door de corona perikelen, viel in 2020 de geplande tentoonstelling over het 50-jarig bestaan in duigen. Stichting Queer Art Productions is de Gemeente Hoorn, Stichting Yottum, Theater het Pakhuis en cinema Hotel Maria Kapel zeer erkentelijk dat zij dit 50-jarig bestaan alsnog kan vieren in de vorm van een festival met een tentoonstelling, en met theater- en filmvoorstellingen.

Vrijdag 10 en 11 juni stond in Theater Het Pakhuis de opening centraal van de tentoonstelling van foto’s en schilderingen van Enno de Vos, Erik Foto, Jeanine Squirrel, Jasmine de Vries, Mrs MadieAnne, en Sander Lagrand. Er waren lezingen, vertoningen van de documentaire HEL Questioning out loud, Q&A met actrice Hel Chermont en performances van Valeryia Le en Dora met hun afstudeerwerkstuk aan de School for New Dance Development.

Tot eind van de Pride maand juni is de tentoonstelling nog te zien in de PakhuisGalerie. Een vervolg-tentoonstelling kan men nog tot uiterlijk maandag 20 juni op afspraak bekijken op het atelierschip Squirrel aan de Oude Doelenkade in de Binnenhaven.

Het festival wordt op zaterdag 2 juli afgesloten met een feest voor de Queer gemeenschap in cinema Hotel Maria Kapel en krijgt nog een vervolg in oktober in Theater Het Pakhuis.