Laden Voorstellingen

« Alle voorstellingen

‘Kijk ze kijken…’ door Theatergroep Kortsluiting 2.0

16 januari 2022 om 14:30

- €15

‘Kijk ze kijken…’

Deze voorstelling speelt met een wereld waarin iemand de touwtjes in handen heeft. Deze ‘observator’ cultiveert het gevoel van onveiligheid en de behoefte aan een overzichtelijk leven. Zij zet haar ‘presentator’ slim in om alles wat minder controleerbaar is uit te bannen. Kunst en literatuur verdwijnen, alles speelt zich af binnen de paden waar entertainment en straf de lijnen uitzetten. De vele camera’s in deze wereld zijn bedoeld om op het spoor te komen wat zich buiten die paden begeeft. Klinkt het u vertrouwd in de oren?

‘Kijk ze kijken’ speelt in een wereld waarin de personages hun weg zoeken in een toekomst waarin alles geregeld is van de wieg tot het graf.

Een buitenman heeft zich al afgezonderd en wordt inmiddels niet meer gezien, hij is omringd door boeken uit het verleden en dicht zichzelf geen enkele rol meer toe. Maar dan haakt een mysterieus meisje bij hem aan. Wie is zij? Waarom is zij er?

Emma reageert op een advertentie waarin een fotograaf op zoek is naar iemand die hij fotografisch kan stalken. Zij! Als onderdeel van een kunstproject! Ze zegt: “Ja!” Wat drijft haar? Wat zoekt ze? En wat doet de komst van de flamboyante Louise in haar leven?

Thomas is een verlegen en wat angstige fotograaf. Vader Max geeft hem continue het gevoel de mindere te zijn. Hij grijpt zijn kans als de machthebbers zijn fotografisch project als een prima aanvulling zien op hun doelen. Ten koste van wat past hij zich aan?

Zijn ze slachtoffer?

“Van wie anders dan van u heb ik die macht gekregen?”

Orwells ‘1984’ en Huxley’s ‘Brave New World’ waren niet het uitgangspunt bij het schrijven van de voorstelling ‘Kijk ze kijken’. Beiden kwamen echter wel regelmatig om de hoek kijken. Het uitgangspunt zelf was een geheel eigentijds krantenbericht waarin een journalist een fotograaf en zijn model een jaar lang volgde. Het bracht ‘Kortsluiting’ op de vraag: vanuit welke behoefte willen we zo ontzettend graag gezien worden? En wat doet dat altijd gezien worden met een mens?

Voorstelling duurt ca. 105 minuten inclusief een pauze van 15 minuten

Let op: om toegang tot het theater te krijgen dient bij de ingang (naast een toegangsbewijs voor de voorstelling) een ID en Coronatoegangsbewijs te worden getoond. Klik hier voor meer informatie.

 

Nodig iemand uit

Gegevens

Datum:
16 januari 2022
Tijd:
14:30
Kosten:
€15

Locatie

Zaal 1 – Theater Het Pakhuis
Onder de Boompjes 21
Hoorn, 1621 GG
+ Google Maps
Telefoon:
0229 - 24 72 02

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Normaal
15.00
7 available
© Copyright - Theater Het Pakhuis
Stichting Hiaat (kvk 41235658) is de beheerorganisatie van Theater Het Pakhuis - BTW NL807407161B01 - Algemene voorwaarden