Vanuit Theater Het Pakhuis bereik je iedereen

Ook zonder publiek in de zaal kan het nog altijd, theater maken, presentaties houden, een concert geven; eigenlijk alles wat je normaal gesproken in Theater Het Pakhuis wilt doen. Dankzij onze uitgebreide livestream mogelijkheden, kunnen makers én publiek nog steeds bij ons terecht. Alles natuurlijk onder de voorwaarde dat we voldoen aan de meest recente overheidsvoorschriften. En ook als er straks weer live voor publiek kan worden gespeeld blijft livestream een interessante optie.

Kijk hier naar de trailer van onze livestream

Livestream, hoe werkt het

Het uitgangspunt is een live gespeelde voorstelling/uitvoering in de theaterzaal die, zoals altijd, professioneel uitgelicht en uitversterkt kan worden. Daarvoor is naast uitgebreid ‘gewoon’ licht nu ook LED licht beschikbaar en een analoge en digitale geluidstafel met geluidsinstallatie. Het verschil is dat het optreden ook opgenomen wordt door minimaal drie camera’s. Die opnames en de geluidsmix kun je vervolgens via ons YouTube kanaal de wijde wereld insturen. Het publiek krijgt een link toegestuurd en kijkt en luistert vanuit de eigen huiskamer. De link is uiteraard via alle apparaten met internet te bekijken; telefoon, tablet, computer of smart TV.

Diverse vormen

De eenvoudigste vorm is de directe livestream; wat er op de vloer gebeurt gaat rechtstreeks naar de huiskamer. Wij verzorgen de daadwerkelijke uitzending en verdere afhandeling.
Je kunt ook alleen een registratie van je voorstelling maken en die vervolgens op een later tijdstip door ons laten uitzenden. Maar je bent ook welkom als het je alleen om een opname van je event of voorstelling gaat. En je kunt een opname per camera krijgen of een livemontage. Infomeer eens naar de kansen en tarieven.

Zonder grenzen

Een livestream uitvoering is natuurlijk niet te vergelijken met een ‘echte’ voorstelling, maar we hebben inmiddels de mogelijkheden, de mensen en de kwaliteit om er sowieso iets moois van te maken. En livestream biedt extra mogelijkheden en uitdagingen. Je kunt bijvoorbeeld videofragmenten inpassen en/of extra geluid toevoegen. Een soort theater zonder grenzen.

We bespreken bij elk optreden graag wat er mogelijk is en wat het beste werkt. Daarvoor kun je terecht bij Tiedo, hoofd techniek en bij Janine, directeur en programmeur.

Aangeboden: Artiesten en technici

Organisaties of bedrijven die plannen hebben voor een livestream event, kunnen overigens via Theater Het Pakhuis in contact komen met artiesten om een event op te luisteren. We kennen veel mensen die zich graag inzetten om er een mooie voorstelling van te maken! Dat geldt ook voor een keur van professionele technici die bekend  zijn met Theater Het Pakhuis.

Diverse tarieven

We hebben drie prijscategorieën: Tarief 1 voor lokale makers uit West-Friesland, Tarief 2 voor makers buiten de regio en lokale non-profit organisaties en Tarief 3 voor overige organisaties en bedrijven. Per categorie zijn er diverse opties en mogelijkheden. We bekijken daarom per voorstelling en per maker in overleg wat de precieze kosten gaan worden. Ons uitgangspunt daarbij is dat we iedereen de kans willen geven in Theater Het Pakhuis te spelen. Dus heb je plannen, neem dan contact met ons op. Om een indicatie te geven: een voorstelling inclusief livestream Tarief 1 (met vrijwilligers) is al mogelijk voor € 295.